Close

Produkter från varumärket: Apple

Apple


Apple - Varumärke och tillverkare


företaget vi alla känner igen som ligger bakom välkända produkter som IPhone, IPad, IPod och mac. Apple är inte bara väldigt omtalat utan var till exempel år 2014 det företag som tjänade mest pengar i hela världen.


Apple grundades ursprungligen av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Varav Wayne lämnade företaget lite drygt två veckor efter att det stiftades.


Det är sannerligen otroligt hur så pass snabbt utvecklingen inom mobilitet har gått under senaste år, ett experiment som genomfördes under 2016 berättar att om vi hade åkt tillbaka tjugo år i tiden och försökt köpa alla delar som används för att bygga första upplagan av IPhone eller kodnamn m68 som den kallades under utvecklingen skulle priset hamna på lite drygt 30 miljoner kronor. Det integrerade minnet står för halva av denna kostnaden.


Genom historien har Apple dock inte bara haft framgång utan genomfört en del misstag, visste du till exempel att under slutet av 1900 talet gjorde Apple ett försök att konkurrera ut Playstation med sin spelkonsol "Pippin" som inte lyckades sälja hälften av de exemplar som tillverkades. Prislappen på Pippin låg på lite drygt 700 dollar eller motsvarande cirka 6000 kronor.

Visar 1 - 1 av 1 produkt
Visar 1 - 1 av 1 produkt
Close