Close

Kategorier

Tillverkare

Ångerrätt

Kan jag ångra mitt köp? Och hur gör jag?

Innehåll baserat på Bilaga 1 i direktiv 2011/83/EU & (SFS 2005:59).

Ja, som kund har du givetvis full ångerrätt inom 90 dagar efter den dagen du tagit emot varan eller hämtat den på Posten eller Postens serviceställe. Varan(or) ska returneras i oförändrat skick, dvs. ej förstörd eller skadad. Detta gäller även samtliga tillbehör som skickats med beställningen. 

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Returen betalar du själv enligt Postnords portotabell, övriga kostnader tillkommer givetvis inte. Vi rekommenderar att alltid skicka din ånger som en spårbar försändelse då du som konsument är ansvarig.

En godkänd retur återbetalas inom 30 arbetsdagar. En återbetalning görs på samma sätt som betalning skett eller i andra hand angivet personkonto. I de flesta fall tar det upp till en vecka innan din retur når fram till oss.

Vi som säljare har ett ansvar om att informera tydligt att konsumenten har rätt att ångra köp som gjorts på nätet inom 14 dagar, Ångersfristen börjar löpa från dagen du tagit emot din vara.

Här finner du komplett information om hur du går tillväga för att genomföra en ånger detta går även att läsa under fliken "Köpvillkor". När du ingår i ett köpavtal utan att träffa säljaren som exempelvis i denna butiken räknas ditt köp som ett distansavtal och därför har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du tagit emot varan.

Observera att alla produkter inte täcks av ångerrätten, exempelvis personliga hälsoprodukter så som Smink, Hörlurar och liknande artiklar kan bara ångras ifall artikelns plombering är intakt.

Hur du går tillväga:

Skriv ut och fyll i blanketten du finner på länken nedan. (Observera att denna ska skickas med returförsändelsen för att vi skall kunna hantera din returförsändelse).

Tryck på länken under denna text för att komma till blanketten!

https://docs.google.com/document/d/1iGGaSTq0BahasG0hoPq8kR3nqyntYG0YfGkzH37OZwo/edit?usp=sharing

Meddela oss på Info@sunnerbergteknik.com när du skickat iväg din försändelse och bifoga ett försändelse-ID från Postnord. Efter kontakt med oss skicka försändelsen och blanketten till:

Sunnerberg Teknik
Hjortmossegatan 160
46151, Trollhättan, Sweden
0763130000
Info@sunnerbergteknik.com

Behöver du hjälp med att ångra ditt köp eller om du har andra frågor så tveka inte på att höra av dig till vår kundservice på Info@sunnerbergteknik.com


Close