FAQ

Välkommen till vår sida "Vanligt förekommande frågor" (FAQ)! Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som våra besökare brukar ha. Vi strävar efter att ge dig klar och tydlig information för att underlätta din upplevelse hos oss.
Filtrera efter ämne
Alla
  • Alla
  • Frågor som avser beställningar
  • Vanligt förekommande tekniska frågor
  • Frågor kring Laddare/Laddning

Behöver du hjälp?

Om du har ett problem eller en fråga som kräver omedelbar hjälp kan du klicka på kontaktformuläret så återkommer vi till dig inom 24 timmar!

Frågor som avser beställningar

Vi erbjuder snabb leverans med en beräknad leveranstid på 1-3 arbetsdagar. Du kan förvänta dig att få din beställning inom denna tidsram. Vi strävar efter att behandla och skicka beställningar så snabbt som möjligt för att säkerställa en smidig och effektiv leverans till dig.
Är du inte nöjd med ditt köp? Ångrar returneras till: Sunnerberg Teknik, Kungsgatan 27, 46130, Trollhättan. Försändelsen ska tydligt märkas med orderID/Nummer.
Tryck på kontakta oss längst ner på denna sidan för att reklamera en artikel så hjälper vi dig vidare.
Beställningsbekräftelsen skickas direkt efter ditt köp till den mailadress du angav vid beställningen. ​

Vanligt förekommande tekniska frågor

Ja, det är möjligt att använda både ett skärmskydd och ett skal samtidigt på din enhet. Skärmskyddet skyddar skärmen mot repor och smuts, medan skalet ger skydd åt enhetens baksida och sidor. Genom att kombinera båda kan du ge din enhet ett övergripande skydd mot vardagligt slitage och oavsiktliga stötar. När du väljer ett skärmskydd och ett skal bör du se till att de är kompatibla och inte stör varandra. Vissa skal kan vara designade med utrymme för att rymma skärmskyddet, medan andra kan inkludera ett inbyggt skärmskydd. Det är viktigt att noga läsa produktbeskrivningar och recensioner för att säkerställa kompatibiliteten och få bästa möjliga passform och skydd för din enhet.
Det är givetvis möjligt att använda ett skärmskydd över en trasig skärm. Det finns en stor risk att skärmskyddet inte kommer att fästa ordentligt på grund av skadorna på din enhets skärm. Det kan inte heller helt återställa eller reparera skärmen. Skärmskyddet kan fungera som en temporär lösning för att förhindra ytterligare skador eller skydda mot smuts och repor. Dock kommer inte skärmskyddet att lösa problemet med den trasiga skärmen under det. För att få en permanent lösning och återställa skärmens funktion bör du överväga att reparera eller byta ut den trasiga skärmen hos en auktoriserad serviceverkstad eller tillverkare.
Ja, skal och fodral för iPhone 12 och iPhone 12 Pro är generellt sett kompatibla med varandra. Både iPhone 12 och iPhone 12 Pro har samma formfaktor och fysiska dimensioner, vilket innebär att de har samma yttre design. Därför kan du vanligtvis använda ett skal eller fodral som är avsett för iPhone 12 på en iPhone 12 Pro, och vice versa. Det finns dock några saker att tänka på. Eftersom iPhone 12 Pro har en kamerautskjutande modul som är något större än iPhone 12, kan vissa skal eller fodral för iPhone 12 inte passa perfekt på iPhone 12 Pro och kan eventuellt inte täcka kameran helt. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla att skalet eller fodralet är utformat för båda modellerna eller specifikt för iPhone 12 Pro om du har en sådan enhet. Det är alltid bäst att läsa produktbeskrivningen och specifikationerna för skalet eller fodralet för att vara säker på att det är kompatibelt med din specifika enhet. Om du är osäker kan du alltid kontakta tillverkaren eller säljaren för att få mer information och råd om kompatibilitet mellan iPhone 12 och iPhone 12 Pro skal och fodral.
Ja, ett skal eller fodral för iPhone 11 bör vara kompatibelt och passa på iPhone XR. Både iPhone 11 och iPhone XR har samma fysiska dimensioner och liknande design. Båda modellerna har en 6,1-tums skärm och en liknande formfaktor med en glasbaksida och en aluminiumram. De har också samma layout för kameran och placeringen av knappar. Eftersom de övergripande dimensionerna och designen är liknande, bör skal eller fodral som är avsedda för iPhone 11 fungera bra på iPhone XR. De bör passa korrekt och ge tillgång till alla nödvändiga portar, knappar och kameror på enheten. Det är alltid en bra idé att dubbelkolla produktbeskrivningen eller kontakta tillverkaren för att säkerställa kompatibiliteten mellan specifika skalmodeller och iPhone XR/iPhone 11.
Ja, ett skal för iPhone XR bör vara kompatibelt och passa på iPhone 11 Pro. Både iPhone XR och iPhone 11 Pro delar samma fysiska dimensioner och design. Båda modellerna har en 5,8-tums skärm och en liknande formfaktor med en glasbaksida och en metallram. Eftersom de har liknande fysiska egenskaper och layout, bör skal som är avsedda för iPhone XR fungera korrekt på iPhone 11 Pro. Du kan förvänta dig att skal som är designade för iPhone XR passar perfekt på iPhone 11 Pro och ger tillgång till alla nödvändiga portar, knappar och kameror på enheten. Det är alltid bra att dubbelkolla produktbeskrivningen eller kontakta tillverkaren för att säkerställa kompatibiliteten mellan specifika skalmodeller och iPhone 11 Pro/iPhone XR.
Ja, ett skal för iPhone 8/7 bör vara kompatibelt och passa på både iPhone SE (2022) och iPhone SE (2020). Dessa tre modeller delar samma fysiska dimensioner och design. iPhone SE (2022), iPhone SE (2020) och iPhone 8/7 har alla en 4,7-tums skärm och en liknande formfaktor med en glasbaksida och en platt metallram. De har även samma kameraplacering på baksidan. Det betyder att skal som är avsedda för iPhone 8 eller iPhone 7 bör fungera korrekt på både iPhone SE (2022) och iPhone SE (2020). Du kan förvänta dig att skalet passar och ger tillgång till alla nödvändiga portar, knappar och kameror på enheten. Det är alltid en bra idé att dubbelkolla produktbeskrivningen eller kontakta tillverkaren för att säkerställa kompatibiliteten mellan specifika skalmodeller och iPhone SE (2022)/iPhone SE (2020).
Ja, i de flesta fall bör ett skal för iPhone SE (2020) vara kompatibelt och passa på iPhone SE (2022). Både iPhone SE (2020) och iPhone SE (2022) delar samma design och fysiska dimensioner, så de flesta skal som är avsedda för iPhone SE (2020) bör fungera även för iPhone SE (2022). Båda modellerna har en 4,7-tums skärm och en liknande formfaktor med en glasbaksida och en platt metallram. Det finns dock en liten skillnad i kameradesignen på baksidan av enheterna, där kameramodulen på iPhone SE (2022) har en något annan placering än på iPhone SE (2020). För att vara helt säker rekommenderas det att kontrollera produktbeskrivningen för skalet eller kolla med tillverkaren för att bekräfta att det är kompatibelt med iPhone SE (2022). Detta säkerställer att skalet passar korrekt och ger tillgång till alla nödvändiga portar, knappar och kameror på enheten.

Frågor kring Laddare/Laddning

Här är några steg du kan följa om din trådlösa laddare inte laddar din telefon:
1. Kontrollera din laddare och telefon för fysiska skador: Om det finns några synliga skador kan det vara orsaken till problemet.

2. Försäkra dig om att din telefon stöder trådlös laddning: Inte alla telefoner stöder trådlös laddning. Kolla telefonens tekniska specifikationer för att försäkra dig om att den har denna funktion.

3. Placering av telefonen: Trådlösa laddare kräver att telefonen placeras på ett specifikt sätt för att kunna ladda ordentligt. Försök justera placeringen av din telefon på laddaren.

4.Testa en annan telefon: Om du har tillgång till en annan telefon som stöder trådlös laddning, försök ladda den. Om den andra telefonen laddar korrekt, är problemet troligen med din telefon, inte laddaren.

5. Kontrollera din strömkälla: Testa att byta ut den plugg eller det USB-uttag du använder för att ansluta laddaren. Om det finns ett problem med strömkällan, kommer laddaren inte att fungera korrekt.

6. Starta om din telefon: Ibland kan programvaruproblem orsaka laddningsproblem. Försök att starta om din telefon och se om det löser problemet.

7. Uppdatera din telefon: Vissa laddningsproblem kan lösas genom att uppdatera telefonens programvara. Kontrollera om det finns några tillgängliga uppdateringar för din telefon och installera dem.

8. Ta bort telefonfodralet: Vissa telefonfodral kan störa den trådlösa laddningen. Prova att ta av fodralet och se om det gör någon skillnad.
Trådlös laddning kan generera mer värme än kabelbunden laddning, vilket kan påverka batteriets hälsa över tid. Men i de flesta moderna trådlösa laddare och smartphones finns det termiska skyddssystem för att förhindra överhettning. Så länge enheten inte överhettas, borde det inte vara någon betydande skillnad på batteriets livslängd mellan trådlös och kabelbunden laddning.
Trådlös laddning använder elektromagnetiska fält för att överföra energi, men energinivåerna och frekvenserna som används är låga och anses vara säkra för människor. De flesta trådlösa laddare inkluderar också säkerhetsfunktioner för att förhindra problem som överhettning eller störningar med andra enheter.
Även om Qi-standarden har blivit den mest accepterade formen av trådlös laddning, betyder det inte att varje Qi-laddare kommer att fungera perfekt med varje Qi-kompatibel enhet. Exakt placering, tjockleken på enhetens skal, och andra faktorer kan påverka laddningseffektiviteten. Dessutom, vissa enheter kan stödja andra trådlösa laddningstekniker som inte är kompatibla med Qi.
Trådlös laddning tenderar att vara långsammare än kabelbunden laddning, särskilt när man jämför med snabbladdningstekniker som USB-C Power Delivery eller Qualcomm Quick Charge. Men teknikförbättringar och högeffektiva trådlösa laddningsstandarder minskar detta gap över tid.
USB Power Delivery (PD) är en specifikation för snabbladdning som använder USB-C-kontakt och -kabel. Många nyare smartphones, bärbara datorer och andra enheter stödjer USB PD för snabb och effektiv laddning. För att avgöra om din enhet stödjer PD-laddning, kan du kontrollera följande:

Kontrollera produktens specifikationer: De tekniska specifikationerna för din enhet bör ange om den stödjer USB PD. Dessa specifikationer kan ofta hittas i produktmanualen, på tillverkarens webbplats, eller i produktinformationen om du köpte enheten online.

Kontrollera enhetens laddningsport: USB PD kräver en USB-C-port. Om din enhet har en USB-C-port, kan den potentiellt stödja USB PD, även om det inte är garanterat (alla USB-C-enheter stödjer inte nödvändigtvis USB PD).

Kontrollera om enheten laddar snabbt med en PD-laddare: Om du redan har en PD-kompatibel laddare, kan du testa om din enhet laddar snabbare när den är ansluten till den. Många enheter visar en indikation på skärmen när de laddas med snabbladdning.

Kontakta tillverkaren: Om du fortfarande är osäker, kan du kontakta enhetens tillverkare för att bekräfta om din specifika modell stödjer USB PD.

Observera att även om din enhet stödjer PD-laddning, behöver du också en kompatibel laddare och USB-C-kabel för att dra nytta av den snabbare laddningshastigheten. Inte alla USB-C-laddare eller -kablar stödjer nödvändigtvis PD, så det är viktigt att också kontrollera dessa specifikationer.
För att avgöra om din enhet stödjer trådlös laddning kan du göra följande:

1. Kontrollera produktens specifikationer:
Du kan vanligtvis hitta information om din enhet stöder trådlös laddning i produktens tekniska specifikationer. Dessa specifikationer kan ofta hittas i produktmanualen, på tillverkarens webbplats, eller i produktinformationen om du köpte enheten online.

2. Sök online:
Sök på nätet med din enhets modellnamn följt av "trådlös laddning" eller "Qi". Till exempel, om du har en iPhone, kan du söka "iPhone [modellnummer] trådlös laddning" eller "iPhone [modellnummer] Qi". Du bör kunna hitta information om din enhet stöder trådlös laddning.

3. Kontakta tillverkaren eller försäljaren:
Om du fortfarande är osäker, kan du kontakta enhetens tillverkare eller försäljaren för att bekräfta om din specifika modell stödjer trådlös laddning.

4. Testa med en trådlös laddare:
Om du redan har tillgång till en trådlös laddare, kan du helt enkelt placera din enhet på laddaren för att se om den börjar ladda. Om det fungerar, stödjer din enhet definitivt trådlös laddning.

Kom ihåg att även om en enhet inte inbyggt stödjer trådlös laddning, finns det ibland tilläggsprodukter som trådlösa laddningsfodral eller trådlösa laddningsadapters som kan ge enheten trådlös laddningsfunktionalitet.
Trådlös laddning stöds av iPhone-modeller som börjar från iPhone 8 och uppåt, inklusive iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X och alla senare modeller.
Ja, du kan oftast ladda din iPhone trådlöst genom ett skal. Dock kan tjocka, metalliska eller magnetiska skal störa den trådlösa laddningen.
Nej, trådlös laddning kommer inte skada ditt iPhone-batteri mer än traditionell kabelbunden laddning. Dock kan överhettning påverka batteriets livslängd, så se till att din iPhone inte blir för varm under laddning.
Kan du inte hitta tillfredsställande svar? Kontakta oss!